Всяка зодия си има своите качества, позитивни личностни черти, но и негативни характеристики. Според известния американски астролог Линда Гудман всеки от 12-те зодиакални знаци си има две основни слабости. Вижте ги кои са:

Овен: Нетактичен и егоцентричен

Овенът е бебето на зодиака, което вечно се опасява някой да не постъпи несправедливо с него. Хората от тази зодия винаги изразяват открито своето мнение, но често след това съжаляват за липсата си на всякаква дипломация. Хората от този знак се научават на скромност и смирение само след много мрачни неуспехи и житейски уроци. Освен това Овенът слага винаги своите нужди на първо място, което често е изпитание за близките му.

Телец: Изключително твърдоглав и дебелокож

Истината е, че Телецът е упорит човек, който действително може да бъде непоклатим по отношение на своите мнение и позиция за нещата. Освен това хората от тази зодия са толкова стабилни, че нищо не може да смути тяхното спокойствие. Може огън да избухне до тях и те да не се помръднат, ако не желаят да го направят. Понякога хората мислят Телците за мързеливи, но те по-скоро са егоисти, които обичат да живеят в мир и спокойствие и не искат никой да ги закача за нищо.

Близнаци: Нетърпелив и непредвидим

Тези хора са непредвидими, нетърпеливи и неточни, когато става въпрос за среща. Типичните Близнаци мразят всякакъв вид рутина, която ги кара да се чувстват като птица в клетка с подрязани криле. Те не обичат монотонното ежедневие, то ги кара да бъдат по-мрачни и навъсени. Типичният човек зодия Близнаци винаги пристига със закъснение на срещите си, не защото е забравил часа, а защото някакви интересни неща по пътя му са отклонили вниманието му. 

Рак: Твърде предпазлив и голям песимист

Хората от зодия Рак могат да се удавят в океана на своите страхове. Освен това те са големи песимисти и винаги са готови да развалят красивите и вълнуващи преживявания със своите вътрешни опасения с негативен нюанс. Тези хора често са в кисело настроение и са склонни към хомофобия (мразят света и всички хора), особено ако животът ги е разочаровал по някакъв начин. Те мразят рисковете.

Лъв: Небрежен с парите и обсебващ в любовта

Много малко Лъвове са предпазливи с парите в брой. Типичните представители на тази зодия обичат да харчат парите си за екстравагантни неща. Те искат луксът от първа класа да ги следва в целия им житейски път. В същото време Лъвът не дава заеми, а по-скоро иска такива. Другата най-негативна черта на човека Лъв е, че не дава пространство на партньора си. Той държи да е приоритет номер едно за своята половинка.

Дева: Не търпи критика и е много мълчалив

Хората от тази зодия са перфекционисти, но цял живот остават слепи за своите недостатъци. Те наистина виждат всяка друга подробност около себе си, но не могат да понесат своите собствени слабости и категорично не приемат забележки. Типичната Дева е дребнава и доста мълчалива. Девите често са възприемани за самотници. Те рядко успяват да се отпуснат сред голяма група хора.

Всяка зодия си има своите качества, позитивни личностни черти, но и негативни характеристики, съобщава www.tialoto.bg. Според известния американски астролог Линда Гудман всеки от 12-те зодиакални знаци си има две основни слабости. 

Везни: Мързеливи и нерешителни

Везните са непоследователни и доста мързеливи, като се крият зад маската на изтощението и умората. Не очаквайте те да ви помогнат за някаква по-тежка работа. Другата им слабост е, че са нерешителни – имат пълна антипатия към вземането на решения. Човекът Везни изглежда винаги малко над нещата, тъй като не иска да поема отговорност за ситуацията.

Скорпион: Отмъстителен и брутален

Скорпионите не са в състояние да прощават и да забравят. Ако ги засегнете, ще намерят начин да ви го върнат и да ви заболи, като те ще планират отмъщението си и ще се радват на резултата. Типичният Скорпион е често брутално груб в поведението и думите си. От него никога няма да чуете фалшив комплимент или ласкателство, а по-скоро ще ви каже грозната истина в очите. 

Стрелец: Хазартен тип, който живее на ръба

Повечето хора от тази зодия си падат комарджии, които не могат да устоят на това да живеят на по-широко, в сравнение с доходите си. Те са склонни да пропилеят парите си за глупости или за някаква благородна кауза, в която имат сляпа преданост. Тези хора обичат да живеят рисково и да реагират на мига, често без да обмислят ситуацията.

Козирог: Претенциозен и подозрителен

Козирозите се преструват, че могат да живеят без комплименти, но това не е така. Тези хора отчаяно се нуждаят да ги смятат за добри, умни, красиви и интересни. Те често страдат от мрачни настроения, които могат да бъдат доста продължителни, особено ако се чувстват тормозени или недооценени. Те са подозрителни песимисти, които имат страх от бъдещето и се тревожат за настоящето.

Водолей: Нелоялен и неемоционален

Тези хора уж са добри приятели, но в дългосрочен план не са верни другари. Те рядко остават ангажирани с едно определено приятелство за цял живот. Причината е, че не са много емоционални по природа и рядко нещо или някой докосва сърцето им. Хората от тази зодия не обичат да бъдат притискани със задължения, особено от битов характер. Те просто искат да се занимават с неща от по-съществено значение.

Риби: Отнесени от реалността и наивни

Тези хора виждат света през розови очила и не искат да се вгледат добре в грозната страна на човечеството. Затова те предпочитат да живеят в собствения си свят и избягват всички проблеми или по-скоро си затварят очите за тях. Затова животът им често е низ от нещастни провали, тъй като те се крият зад своите илюзии за нещата. Те са едновременно мъдри, но и много наивни.