Овен

За вас януари е време за ново начало. Ще започнете всичко онова, което сте чакали дълго време. Очаквайте нови възможности за развитие през месеца. Вдъхновени сте и това е сякаш заразно за останалите. Първите дни на месеца идват с някои недоразумения на любовния фронт, но около средата на януари ще усетите стабилност и прилив на романтика. Чувствате се свободни и уврени, предприемате повече рискове на работното място, които ще се отплатят.

Телец

Баланс! Това е думата за вас през януари. Ще се сблъскате с трудности на работното място. Ще има моменти, в които ще ви се иска да крещите, но трябва да замълчите. Не влизайте в конфликти, не правете забележки, дори да сте 100% сигурни в правотата си. Не позволявайте на никого да ви влияе и разколебава в решенията, които сте взели. Очакват ви множество семейни ангажименти, но помнете, че и тук трябва да проявите търпение и дипломатичност. В любовта всички е хармонично и именно половинката е човекът, който ще ви помогне да запазите стабилността си.

Близнаци

Първите две седмици от януари ще преминат под знака на промяната за вас. Тези промени ще са свързани с нещо, което сте започнали отдавна и чакате с нетърпение. Втората половина на месеца обърнете специално внимание на семейството си. Нека те са вашият основен приоритет. Колкото и да ви е неприятно, в края на месеца ще се посветите на развиване на социалните си контакти - лични и професионални. Когато вършите нещо, обръщайте внимание на детайлите, защото именно там може да се сблъскате с неприятности.

Рак

Бъдете внимателни с кого общувате. Избягвайте да контактувате с хора, които ви потискат или напрягат. Фоксуирате се твърде много върху негативното и потъвате в него. Търсете си по-приятна компания. Макар у дома да ви чакат куп задължения, не опитвайте да свършите всичко. Вместо това се фокусирайте върху важните неща и времето за почивка. Пазете се от семейни конфликти и интриги. В трудните моменти потърсете подкрепа от половинката си, за да се отърсите от стреса и тревожността.

Лъв

Отпуснете се и оставете нещата да се случват сами. Не притискайте, не насочвайте и не насилвайте. Периодът е по-подходящ да наблюдавате и анализирате. Избягвайте да изразявате мнението си, задръжте го за себе си и най-близките. Вътрешната борба между разума и сърцето ще ви причинява нервност, но не се поддавайте. През януари можете да започнете отдавна отлагано обучение или да планирате да продължите образованието си. Отдайте се на половинката си и подобряване на отношенията помежду ви. Романтиката ще компенсира всеки душевен дискомфорт, който изпитвате.

Дева

Основният ви приоритет през януари е работата. Добра организация, правилно разределение на лично и професионално време са ключовете към успеха ви през този месец. Ще се сблъскате с неочаквани предизвикателства, но сякаш сте подготвени за всичко, което може да се обърка. По-концентрирани сте от обикновено. Дребни проблеми на любовния фронт ще помрачат професионалните ви успехи. За някои от вас дори ще дойде краят на романтична връзка и отношения, за които сте очаквали да се развият в близко бъдеще. Каквото и да се случва, следвайте логиката. С нейна помощ ще си стъпите на краката. Избягвайте драмите и излишните спорове.

Везни

Януари ще е един от най-важните месеци в годината за вас. Ще настъпят неочаквани промени в отношенията, ще претърпите поредица разочарования. Ще се наложи да преподредите приоритетите си и да откриете кое е новото важно за вас. Среща с човек от миналото ще ви върне назад във времето и ще ви даде възможност за равносметка. Опитайте се да бъдете реалисти. Не гледайте на нещата по мрачен начин, но и не опитвайте да ги правите по-добри, отколкото всъщност са.

Скорпион

Работа, работа и пак работа. Не се вижда светлина в края на тунела. След изтощителните дни на работното място, се връщате у дома и ви очакват още задължения. Бъдете търпеливи, макар да ви се иска да крещите с цяло гърло. Ще преодолеете препятствията само с упорит труд и подкрепа от любимия човек. Семейните скандали сякаш ви преследват навсякъде и това внася допълнително напрежение. Опитайте да стоите настрана, няма как да спечелите, ако се конфронтирате.

Стрелец

Януари ще премине на приливи и отливи. Стартирате месеца с дребни здравословни проблеми, които ще ви изтощят и изнервят. Свръхчувствителни сте и раздразнителни, трудни за общуване. Не забравяйте, че не бива да си изкарвате нервността върху близките, защото те са вашата подкрепа. Втората половина на януари ще възвърнете силите си и ще можете да сте активни както преди. Ще сте вдъхновени и креативни и това ще ви позволи да се отпуснете и да сте отново душата на компанията.

Козирог

Посветете месец януари на здравна профилактика. Всичко онова, което отлагате с месеци, дори години. Ще прекарате първата половина на месеца в търсене на баланс между лично и професионално време. Но това няма да ви се получи толкова лесно, колкото ви се иска. Изоставате от графика си и всеки ден е борба за наваксване със задъженията. Не се притеснявайте да потърсите и поискате помощ. Това не означава, че не се справяте, а че сте достатъчно смели да признаете, че сте в труден период.

Водолей

През януари ще преминете през период на преход. Първите стъпки към промяна, която очаквате от доста време. Изпълнени сте с нервност и вълнение, които само ви мотивират да сте активни. Новото начало означава, че в други аспекти от живота си ще трябва да поставите край. Колкото и да ви е трудно, ще се наложи. Намерете време да "пречистите" живота си - от ненужни вещи, от токсични хора и негативни емоции.

Риби

През януари ще преживеете цялата палитра от емоции. Ще има приливи и отливи, много хубави и доста трудни моменти. Това важи най-вече за работното ви място, където ще покорите нови върхове и ще се сблъскате с неочаквани трудности. Внимавайте да не оставите емоциите да ви водят, пише Розали. Опирайте се на логиката, съветвайте се с близките си хора и заедно намерете верния път. Поменете, че всичко, което казвате, се отразява на хората около вас. По-добре да премълчавате, вместо да сте откровени, както ви се иска.

Януари започва под влиянието на Ретрограден Меркурий. И това ще даде своето отражение. Ретроградният Меркурий ще продължи до 18 януари.