През 2021 г. денят на зимното слънцестоене е днес, 21 декември - след него светлата част на деня постепенно ще се удължава, а нощната тъмнина ще намалява.

Зимното слънцестоене е астрономическо явление, което настъпва, когато наклонът на земната ос на въртене в посока от Слънцето достигне най-голямата си стойност. В различните култури това събитие се тълкува по различен начин, но сред повечето народи се възприема като прераждане, по това време те организират празници, срещи, ритуали и други тържества. Астролозите и езотериците смятат тази дата за един вид портал към бъдещето, когато си струва да си пожелавате и да вярвате в чудеса, защото зимното слънцестоене е езическият прародител на съвременната Коледа.

Затова прочетете подробния и точен хороскоп за зимното слънцестоене 21 декември 2021 г. за всички зодиакални знаци по-долу:

Овен

Слънцестоенето ще ви донесе облекчение от стреса и тревожността.

Телец

Хората от този знак ще се чувстват не на място, но изпитанията, които им предстоят, ще им помогнат да излязат от личната си криза.

Близнаци

На този ден трябва да забравите старите оплаквания и да спрете да критикувате околните, че не оценяват това, което Близнаците правят.

Рак

Раците в деня на зимното слънцестоене ще могат да защитават личните си граници и да потискат всякакви опити за манипулация.

Лъв

За Лъва този ден ще донесе освобождение от тези, които са свикнали да живеят за сметка на другите и да обиждат другите с неподходящи изказвания.

Дева

На този ден Девите трябва да вземат важен житейски урок.

Везни

За Везните е важно да вярват, че черната ивица винаги е последвана от бяла.

Скорпион

В деня на зимното слънцестоене Скорпионите ще имат възможност да преодолеят всякакви препятствия по пътя към заветната си мечта.

Стрелец

Стрелецът в деня на зимното слънцестоене може отново да се сблъска с проблеми от миналото.

Козирог

Козирозите ще имат голям шанс да поправят грешките от миналото, за да не пропуснат успешно бъдеще.

Водолей

За Водолея е важно да се отърве от бързането, за да не причинява нервност и повече неприятности.

Риби

Рибите могат да променят живота си към по-добро, ако слушат аргументите на разума, а не на емоциите.