Овен 

Избягвайте настинки и вирусни заболявания и пийте сокове вместо кафе!

Първо десетилетие на знака (21.03 - 30.03)

През зимата - ски и кънки, през пролетта - бягане и фитнес, през лятото - плуване и покоряване на планински върхове, а през есента - танци, това е вашата минимална програма. Добавете зеленчуци, ядки и семена, суперхрани и чиста вода в менюто и мнозина ще завиждат на вашата енергия и превъзходна фигура.

Второто десетилетие на знака (31.03 - 9.04)

Може да ви удари депресия. Общувайте с позитивни хора, посетете козметолог и вземете курс за лечение на кожата, променете имиджа си - и продължете напред, разкрасете света! И намерете в лудия график време, за да възстановите спокойствието и душевната хармония.

Третото десетилетие на знака (10.04 - 20.04)

Вие сте твърде емоционални и впечатляващи, така че главоболието често ви притеснява. Подкрепете нервната система. Слушайте мека музика, звуците на природата, прилагайте ароматни масла: лавандула, портокал, мента. Вземете вани с морска сол, излезте от града.

Телец 

Не е необходимо да ставате вегетарианец, просто разнообразете менюто си със здравословни храни.

Първото десетилетие на знака (21.04 - 1.05)

При Телеца стресовите ситуации и напрежението могат да причинят проблеми с нервната и сърдечно-съдовата система. Следвайте диета и почистете тялото си след празниците. Веднъж седмично организирайте ден за гладуване, вкарайте в менюто си риба и диетични меса. Подарете си ваканция, за да видите нови места, да се изкачите на планини, да плувате в морето, да се разхождате в гората - просто се нуждаете от нови преживявания.

Второто десетилетие на знака (2.05 - 11.05)

Дори ако финансите ви са много зле, това не е причина да останете у дома. Пътувайте извън града, прекарвайте активно време, занимавайте се с йога в парка или край реката, плувайте. Продължаващият стрес може да доведе до депресия - общувайте с позитивни хора, правете това, което обичате. Положителното отношение ще помогне да се избегнат много здравословни проблеми.

Третото десетилетие на знака (12.05 - 20.05)

Между сезоните никой не е застрахован от настинки. Закалявайте се, наблегнете на превенцията. Лекувайте се с народни средства, посетете баня или сауна, организирайте сеанси с ароматерапия у дома. За да почувствате прилив на сила, изчистете тялото и въведете в менюто ленено семе, сушени плодове (без захар), топено масло, мед. Ставите и стомашно-чревните проблеми, свързани със заседнал начин на живот, може да ви притесняват. Движете се повече: ходете, карайте колело, запишете се за танци.

Близнаци 

Реагирайте на най-малкото неразположение, изпуснатият проблем е много по-труден за решаване.

Първото десетилетие на знака (21.05 - 31.05)

Всичко ще свършите навреме, не яжте в движение, не нарушавайте диетата, в противен случай ще имате стомашни проблеми. И язва или колит може да осуети вашите планове. Яжте здравословни храни, откажете се от алкохола и задължително се занимавайте със спорт. Просто не е необходимо да повдигате тежести - гръбначният стълб е изложен на риск. Разтягайте и укрепвайте мускулите на гърба, следете стойката си.

Второто десетилетие на знака (1.06 - 10.06)

През пролетта, след тежките зимни празници, проблемите с черния дроб могат да се влошат. Правете профилактика, посетете специалист, преминете през необходимите процедури. Опитайте да отидете в балнеосанаториум на почивка и да се лекувате за този орган. И спрете да се ядосвате: черният дроб е хранилището на гнева и яростта. Имате нужда от диета, процедури за релаксация, положително отношение към света и околните хора.

Третото десетилетие на знака (11.06 - 21.06)

Претоварването по време на работа може да провокира нервни сривове. Предпазвайте нервната си система от стрес. Упражнявайте се, ходете повече и достатъчно спете. Не забравяйте да се вслушате в мнението на личен треньор: имате нужда от упражнения за укрепване на мускулите на гърба и разтягане. Въведете в диетата белтъчни и кисело-млечни продукти, забравете за тежката храна. Пийте повече вода, отстранете солта от тялото, ограничете приема на захар.

Рак

Активният начин на живот може да доведе до изтощение, а продължителният стрес може да доведе до срив.

Първото десетилетие на знака (22.06 - 1.07)

Здравето на рака до голяма степен зависи от настроението му. Ако е радостен и щастлив, тогава дори настинките го притесняват много по-малко. В суматохата и стреса не забравяйте за енергийното подхранване и релакс. Вземете ароматни вани, не забравяйте за сауната и витамините.

Второто десетилетие на знака (2.07 - 11.07)

Поддържайте сърцето си - имате нужда от дивгателни натоварвания. Яжте храни, богати на магнезий. Разхождайте се при всякакво време, правете пилатес и йога, запишете се за басейн. Укрепвайте нервната система: вземете курс за масаж, медитирайте, търсете радост в малките неща.

Третото десетилетие на знака (12.07 - 22.07)

Не забравяйте да се запишете при зъболекаря и да се отървете от проблемите. Закалявайте се, грижете се за гърлото си. Направете си витаминен крем от мед, сушени кайсии, стафиди и лимони (в равни количества), за да поддържате имунната система.

Лъв

Погрижете се за физическите и емоционалните сили, туширайте проявите на стрес.

Първото десетилетие на знака (23.07 - 1.08)

Лъвовете обикновено не обръщат нужното внимание на здравето. И напразно. Годината ще бъде наситена и трудна, а по време на периоди на напрежение трябва да помислите за поддържането на нервната система. В края на зимата съществува риск от нараняване при извънредни случаи - бъдете внимателни по време на шофиране. През лятото се опитайте да се откажете от полетите и да пътувате с кола.

Второто десетилетие на знака (2.08 - 12.08)

От постоянните командировки здравето може да се разклати и дори обикновена настинка ще бъде достатъчна, за да ви  остави на леглоза дълго време. Ще почувствате емоционално или физическо изтощение - правете йога или прочетете книга: в известна степен се нуждаете от самота. Правете това, което ви харесва, доставя ви удоволствие.

Третото десетилетие на знака (13.08 - 23.08)

След зимните празници критично оценете отражението си в огледалото. Наднормено тегло, занемарена кожа и коса ви огорчават? Време е да се заемете със себе си. Направете ревизия на хладилника, оставете само млечни продукти, плодове и зеленчуци и билки. Заменете свинското с диетична пуйка или телешко. Пийте витаминни коктейли, яжте печени ябълки, сезонни зеленчукови салати със зехтин. Почистете черния дроб, разтоварете храносмилателния тракт. И също плувайте, карайте ски, бягайте - извлечете максимума от живота.

Дева

Попълнете енергийните запаси на тялото, добавете към храната суперхрани и омега-3 мастни киселини.

Първо десетилетие на знака (24.08 - 2.09)

Започнете сутринта със заряд и ще бъдете изпълнени с енергия и позитив за целия ден. И е по-добре да отидете на разходка в парка. Не се страхувайте да тренирате при всякакво време навън, просто се обличайте подходящо и регулирайте натоварването. Контрастният душ вечер ще облекчи умората, тонизира и ще помогне за закаляването на тялото. Вечер можете да правите дихателни практики и медитация - Девите просто се нуждаят от пълноценен сън (поне 8 часа).

Второто десетилетие на знака (3.09 - 12.09)

Девите трябва да установят здравословна диета, за да поддържат силата си. Просто не преяждайте! Избягвайте картофите и сладкишите, зарежете захарта и солта и пийте повече вода. Яжте "местни" сезонни зеленчуци и плодове, приемайте храна 5-6 пъти на ден на малки порции, а като закуска използвайте ядки и сушени плодове. Въведете мазна морска риба в менюто.

Третото десетилетие на знака (13.09 - 23.09)

Девите не трябва да се самолекуват, особено с помощта на Интернет. Проверете стомаха и черния си дроб. При обостряне на хронични заболявания се обърнете към специалист и ако е възможно, опитайте да се отпуснете в спа център или санаториум. Правилното лечение, режим, диета и процедури ще помогнат да се установят всички процеси в организма.

Везни 

Пазете се от течения и настинки и при обостряне на хронични заболявания незабавно се консултирайте със специалист.

Първо десетилетие на знака (24.09 - 3.10)

За да поддържат здравето си, Везните не трябва да пътуват до далечни страни, можете да облекчите стреса си и в страната, край реката или в гората. Копайте в градината, грижете се за градината, ловете риба и берете гъби. Почивайте, отпуснете се и спестете енергия. Насищайте тялото си с витамини през цялата година и укрепвайте имунната си система. Между сезоните и от преумора хроничните заболявания могат да се влошат, погрижете се за профилактика.

Второто десетилетие на знака (4.10 - 13.10)

Годината ще бъде доста стресираща и забързана. Но не трябва да забравяте за здравето си. Не работете до късно през нощта и не седете с дни зад компютъра, опитайте се да не замръзвате - бъбреците и гениталиите са под атака. Установете режим на пиене, пийте диуретични билки, укрепвайте мускулите на гърба.

Третото десетилетие на знака (14.10 - 23.10)

През есента Везните могат да получат пристъпи на унилост, мрачно настроение. Да се отърват от тях ще ви помогнат рутинните домакински задължения или натовареността в работата. За да се развеселите, прекарайте свободното си време във фитнеса - и освобождаването на ендорфин е гарантирано. Не е необходимо да ходите в скъп спортен клуб - бягаща пътека в парка или на стадиона е достатъчна. Възможно е да има проблеми с храносмилателната система - яжте 5-6 пъти на ден на малки порции.

Скорпион

Преяждане плюс умора, плюс мързеливо лежане на дивана - и... букетът от болести е обезпечен.

Първото десетилетие на знака (24.10 - 2.11)

Свикнали сте да не се отричате от нищо и сега са се образували мазнини по кръста и бедрата. Вместо свинско, купете маратонки за бягане. Въведете в диетата диетично месо и млечни продукти. Променете имиджа си, за да подобрите настроението си.

Второто десетилетие на знака (3.11 - 13.11)

Няма специални проблеми със здравето, но си запишете час при зъболекар. Поради кариесната дупка в зъба може да страда целият стомашно-чревен тракт. И не се претоварвайте, грижете се за нервната и сърдечно-съдовата система. Ако сте уморени, вземете си ваканция или се запишете на водна аеробика. Водата ще измие всички негативи, а активните движения във водата ще укрепят мускулите и сърцето, ще ви подарят добро настроение.

Третото десетилетие на знака (14.11 - 22.11)

Неразположенията и лошото настроение са свързани с финансови затруднения. Намерете начини за премахване на натрупания негатив. В крайна сметка материалните проблеми ще бъдат решени и здравето може да бъде подкопано. За да укрепите нервната система, направете масаж или ароматерапия, пийте успокояващи чайове, ходете повече. Запалете камина или свещи - огънят ще ви даде релакс и ще ви зареди с енергия. И прекарвайте повече време с деца - ще уловите тяхното забавление и оптимизъм и това е, от което се нуждаете.

Стрелец 

Вашето здраве е във вашите ръце. Погрижете се за себе си, само не се закалявайте при смяната на сезоните.

Първото десетилетие на знака (23.11 - 2.12)

Тази година за Стрелец ще бъде много наситена. За да сте навреме и да не подкопаете здравето си, трябва да се отпуснете навреме и да се опитате да се отървете от лошите навици. Докато почивате, не лягайте на дивана и не се придържайте към компютъра. Просто се нуждаете от движение. И по-добре намерете личен треньор - а през лятото ударете в земята приятелките си с невероятната си фигура.

Второто десетилетие на знака (3.12. - 12.12.)

Излезте от града, отпуснете се сред природата както през зимата, така и през лятото. Просто не замръзвайте, не ходете с мокри крака и не пренебрегвайте първите симптоми на настинка. Насищайте тялото с витамини, варете шипки, пийте билкови чайове. И се опитайте да отидете до морето, но не се разхождайте по цял ден на плажа и предпазвайте кожата си от агресивна слънчева светлина.

Третото десетилетие на знака (13.12 - 21.12)

Погрижете се за нервната система. За да се отпуснете и почистите тялото си, отидете в сауната или банята. Облекчете стреса с масажи, спорт, събирания с приятели. Само по време на събирания не злоупотребявайте с алкохол и не преяждайте. Избягвайте брашното и сладките - здравето започва отвътре, така че привикнете към здравословната диета. Работете в градината, стройте къща или поправете нещо, но се грижете за гърба и ставите си. И бъдете позитивни към всичко около вас.

Козирог 

Не се преуморявайте, особено през лятото са възможни психологически и нервни сривове.

Първо десетилетие на знака (22.12 - 31.12)

Няма да има здравословни проблеми, ако Козирозите не се поддадат на изкушения. Тежката храна, сладкишите, кифлите са лоши за вашия знак. Правилното хранене, зърнени култури, зеленчуци и спортни занимания ще помогнат да останете във форма и да предотвратите обострянето на хроничните заболявания.

Второто десетилетие на знака (1.01 - 10.01)

Трябва ви само активност, дори работата в личното ви стопанство ще бъде полезна, ако е без фанатизъм. А зеленчуците и плодовете, отглеждани от собствените ви ръце, ще обогатят диетата с витамини и минерали. Занимавайте се със спорт, ходете повече, в противен случай към лятото сърдечно-съдовата ви система ще бъде нарушена.

Третото десетилетие на знака (11.01 - 01.20)

Не пренебрегвайте първите симптоми на настинка, свържете се със специалист, в противен случай можете сериозно да подкопаете здравето си и лечението ще бъде дълго. Закалявайте се, разтоварвайте, пийте билкови чайове. През лятото е възможно нервно напрежение, разпределете силите си.

Водолей 

Занимавайте се със спорт със същата ревност като с любимата си работа. И тялото ще ви бъде благодарно.

Първото десетилетие на знака (21.01 - 31.01)

Понякога се откъсвайте от работата и семейството. Какво ви помага да се възстановите и да забравите за проблемите - събирания с торта, късна вечеря, вредни закуски? Забравете за това. Трябва да дадете енергия на тялото. Първо, разтоварете се, преминете към здравословна диета и пийте повече вода. Между сезоните проблемите с гръбначния стълб и настинките могат да притесняват. Укрепете гърба си, правете упражнения за разтягане.

Второто десетилетие на знака (1,02 - 10,02)

Наднорменото тегло е причина за развитието на съпътстващи заболявания. Не пускайте проблема! Имайте гладен ден веднъж седмично, приготвяйте диетични ястия и пийте прясно изцедени сокове. Между другото, можете да постите - няма да има вреда. Ходете, но внимавайте в есенно-зимния период - възможни са наранявания.

Третото десетилетие на знака (11.02 - 19.02)

Заобичайте витаминозните салати, ястията с много зеленчуци и плодове. Яжте разнообразни зърнени храни и млечни продукти (в разумни количества, разбира се). Прегледайте диетата си и не ходете до хладилника през нощта. Вместо това, преди да си легнете, разходете се в най-близкия парк и не забравяйте да се запишете на фитнес. Не се опитвайте да паднете изтощени на бягащата пътека. Започнете с малки натоварвания, за да не "прегорите" и да не разрушите тялото.

Риби 

Дори ако енергията е в разгара си, не се преуморявайте, погрижете се за превенцията на хроничните заболявания.

Първо десетилетие на знака (02.20 - 02.28)

Здравето няма да ви подведе, но между сезоните Рибите могат да страдат от мигрена и настинки. Ако активността е заменена от безсилие и апатия - отпуснете се и не забравяйте да се сбогувате с лошите навици. Чаят с мента и маточина ще ви помогне да успокоите нервите си, любимото хоби - също.

Второто десетилетие на знака (1.03 - 11.03)

Не се преохлаждайте, в противен случай можете да хванете цистит и да имате проблеми с бъбреците. Ставите могат да бъдат нарушени - изисква се разумно спортно натоварване, поне сутрешни упражнения за всички мускулни групи. Разходка, ограничете приема на сол, пийте повече чиста вода.

Третото десетилетие на знака (12.03 - 20.03)

Рибите понякога се забиват в проблеми, но е възможно да не успеете да върнете формата си за плаж. През лятото скоковете на кръвното ви налягане и нервните сривове могат да ви обезпокоят. Поизпотете се във фитнеса, прегледайте диетата и калоричните ястия.