Нови подробности за акцията в Бойчиновци.

Акцията е започнала още през нощта след сигнал за документно престъпление, свързано с изборите. А именно - изборните книжа не са били прибрани в помещението, указано със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет. Впоследствие те са били преместени, като входящият им номер е взет от стар документ.

Проверката по този сигнал продължава и в момента. Междувременно се оказа, че сигналите са общо пет, а жалбите - осем. Всички те са за различни изборни нарушения.

Бум на нови регистрации преди местния вот в Бойчиновци ВИДЕОПолицията влезе в общината

След приключване на изборния ден в Бойчиновци се стигна и до напрежение. Скандалът избухна между привърженици на двамата кандидати за кмет на общината, които отиват на балотаж следващата неделя.

За Община Бойчиновци ви разказахме в няколко разследвания.

Още сигнали за злоупотреби в община Бойчиновци ВИДЕО

Кадрите, които ви показваме са на изоставени къщи, в които живеят хора, но само по изборите. Т.е регистрирани са тук, за да гласуват, а за това, че са изоставени и в тях не живеят хора, свидетелства този протокол издаден от областната администрация на Монтана, в който са установени нарушения на закона за гражданската регистрация „Новорегистрирани, има около 500 -600 човека в община Бойчиновци, което променя вота в общината“, разказа Бисер Петров, който през целия изборен ден подаде десетки сигнали за нарушения.

Най-фрапиращ обаче е случаят с юриста на община Бойчиновци -Красимира Атанасова, която е и член на Общинска избирателна комисия е регистрирана в дома на временно изпълняващия длъжността кмет и секретар на кмета на общината-Ирена Томова. 

В протокола на Комисията към областния управител е посочено, че това е закононарушение, както и че лицето не живее и никога не е живяла на този адрес и би следвало да бъде отрегистрирана.

Красимира Атанасова има постоянен адрес в Монтана, и там се прибира след работа, видяхме с екипа ни. Търсим двете, но те не желаят да се срещнат с нас.

Бащата на Томова твърди, че Атанасова живее в дома им на квартира. Съседите обаче отричат да са я виждали някога.

@glasnews Полицейска акция и следизборно напрежение в Бойчиновци ???? #полицейска #акция #Бойчиновци #избори2023 #престъпление #жалби #Boychinovci #GlasNewsBg #fypp #fypage #fyp ♬ original sound - GlasNews.bg