Facebook ври и кипи след словесни престрелки между шоуменът-политик Слави Трифонов и социолози и политолози.

В пост, който вече стана традиционен за него, лидерът на "Има такъв народ" яростно скача срещу анализатори, които според него обслужват партиите на статуквото, най-вече ГЕРБ.

В поста си Трифонов написа:

"Когато Недялко Недялков, Стойчо Стоев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно.

Искрено благодаря и на социологическите агенции, въпреки че не познаха нищо на предишните избори. Сега те отново гордо доставят информация на всички, които пожелаят. Сега мога да ви кажа какво ще извадят социолозите горе-долу след една-две седмици. Ще извадят следното: “Вследствие на това, че Слави Трифонов отказа да се кандидатира за депутат, подкрепата към “Има такъв народ” ерозира и спада“.

Аз няма да се кандидатирам за депутат! Слави за премиер ли се готви?

Сега не мога да бъда сигурен с колко процента ще спадне, но познавайки социолозите и техния манталитет, ще е между два и пет процента. А на истината, на тази истина, в която е силата, не й пука за всички имена, които споменах. Тя ще стане ясна във вечерта на изборите".

Слави и Столетницата – равни. ГЕРБ им води с много

В отговор Огнян Минчев го посъветва да не се бърка в неща, които не разбира, както той не ме се меси в чалгиите, които пее, защото самият той ни разбира от турбо фолк:

"Шоуменът Слави Трифонов ме е поставил в компания от колеги (с различни възгледи и поведение), за които твърди, че упражняваме свободното си слово "в полза на ГЕРБ". В мрака на невежеството всички котки са сиви.

Това, че изказвам критични гледни точки за Трифонов, който се стреми да се преквалифицира от шоумен в политик - и по-точно се стреми да направи хибрид между двете - няма нищо общо с ГЕРБ. Към ГЕРБ отношението ми се изгражда на същата критична основа на професионално наблюдение, която формирам и към всички останали политически играчи на сцената.

Самият факт, че Трифонов си позволява да дава оценки на хора, чиято професия е да изследват политическия живот е още една проява на примитивна арогантност, с каквато се характеризира публичното му присъствие с каквото и да се е хванал. Понеже аз не съм специалист по турбо фолк и по лакърдии с червена точка, не съм се изказвал за постиженията на Трифонов в тези сфери.

Когато става дума за политика - нека господинът да бъде така добър да не прави забележки на хората, които си вършат работата като журналисти, коментатори и изследователи. Колегите на новия политик знаят, че не бива да го правят - не го прави нито Румен Радев, нито Бойко Борисов, нито Ахмед Доган, нито Корнелия Нинова.

Сега какво? Трябва да привикваме, че новата звезда на политическия небосклон ще ни дава оценки между Тайсън кючек и Боят настана ли?"