Ясни са крайните резултати от вота на балотажите във всички общини в Пловдивска област. Центалната избирателна комисия изнесе резултатите при 100% обработени протоколи.

В някои от населените места драмата бе пълна до последно, а в други разликата между кандидатите е значителна.

Асеновград

Христо Грудев ще продължи да бъде кмет на общината. Представителят на ГЕРБ събра гласовете на 51,87%, докато за Петко Чирпанлиев от БСП са гласували 46,05%.

Асеновград избра своя кмет

Брезово

В Средногорската община първа сила е БСП. Калин Калапанков печели с 13% разлика срещу опонента си от ГЕРБ Нели Минчева - 55,68%:42,30%.

Калояново

Досегашната кметица Виктория Михайлова, която на частичните местни избори през 2021 г. спечели с подкрепата на ГЕРБ, а сега се кандидатира от "Заедно за силна община" на Цветан Цветанов, загуби на балотажа. Новият кмет на общината е Младен Кичев от СДС - 50,47%. Разликата между двамата бе само 2,73% - 47,74% гласуваха за Михайлова.

Карлово

Драматична бе победата и на досегашния кмет на Карлово Емил Кабаиванов. За него гласуваха 49,54% от гласоподавателите, докато за Веска Минчева от БСП 48,56%.

Община Марица

Пореден мандат печели досегашният кмет на Община Марица Димитър Иванов от "Обединени земеделци". Иванов задмина кандидатката от БСП Виолета Христодулова със значителна преднина - 7542 гласа на 3689 гласа.

Перущица

Общината от Родопската яка е с нов кмет. Николай Баков, издигнат от Местна коалиция "БСП за България" / БСП за България, Левицата, ПП БВ, Алтернативата на гражданите/ победи досегашната кметица Мария Витанова - Вълканова. Баков спечели с над 20% разлика.

Първомай

Николай Митков успя да запази поста си по категоричен начин на балотажа. Той спечели доверието на 70,07 от първомайци, а Чавдар Здравчев от ПП-ДБ 29,05%.

Сопот

С нов кмет е и Сопот. В кметския стол сяда Стоян Стоенчев от МК БСП за България. От мястото си тръгва досегашният кмет Деян Дойнов. 10% се оказа разликата между двамата на втория тур.

Стамболийски

Петър Неделев от Алтернатива за гражданите свали от кметското място Георги Мараджиев, който имаше два мандата зад гърба си. На балотажа Неделев събра 59,36% от гласовете, а досегашният кмет 39,21%

Съединение

Жителите на община Съединение избраха за кмет кандидата от БЗНС Георги Руменов. Той сяда на мястото на досегашния управник Атанас Балкански от ГЕРБ. Точно 60 гласа разделиха двамата.

Съединение има нов кмет! Още 6 общини в Пловдивска област с нови кметове

Хисаря

И в курортния град жителите ще бъдат управлявани от нов кмет. Ива Вълчева от БСП спечели битката с Пенка Ганева. Новата кметица събра 53,43% от гласовете, докато за Пенка Ганева гласува 45,10% от хисарци.

Хисаря с нова кметица! Вижте резултатите в Пловдивско

В останалите общини кметове се избраха още на първия тур на 29 октомври.

Костадин Димитров, новият кмет на Пловдив: Градът има нужда от развитие ВИДЕО