40-годишният бивш полицай, задържан за банковия обир в Дупница, се изправи пред Темида. Окръжната прокуратура поиска постоянното му задържане под стража и съдът уважи искането.

Днес Крум Йорданов поиска да бъде оставен под домашен арест, за да се грижи за детето си, докато съпругата му е на работа.

Той направи пълни самопризнания и обясни, че е безработен, макар 19 години да е работил усърдно в МВР. След това изпаднал в сериозни финансови затруднения, заради кредити.

Йорданов разказа, че му се губят моменти от деня на обира, тъй като е бил в неадекватно състояние.

Затова и защитата му поиска той да бъде освободен, но то бе отхвърлено.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства, може да се направи обоснован извод, че вероятно обвиняемият е извършител на престъплението. Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 години.

В мотивите си Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова, посочва, че презумпцията, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление не е оборена, напротив има данни от показанията на свидетел и медицински документи, че обвиняемият има психично разстройство.

Той е бил уволнен от КАТ-София през октомври м. г. Имал кредити към банки, защото играел на борсата като купувал и продавал акции, но не успял да спечели.

Припомняме ви, че в четвъртък бившият униформен нахлу въоръжен в банков офис и използвайки сила, успя да вземе близо 54 000 лева. Мъжът беше заловен само след 2 часа.

А по-рано днес стана ясно, че банковата служителка Цецка Цекина, заключила крадеца, все още се възстановява от преживения стрес.

След банковия обир в Дупница – касиерката в шок от случилото се