Бизнесменът Аднан Юсеинов изрази готовност да признае вината си за зверската катастрофа на пътя Пловдив-Хасково, при която загинаха двама души. Това стана ясно по време на разпоредителното заседание по делото, което се проведе днес в Окръжен съд-Пловдив.

Защитниците на 44-годишния мъж - адвокатите Кирил Николов и Росен Александров поискаха от съда, делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на два дребни недостатъка в обвинителния акт. Юристите пожелаха справедлив протест, като изразиха позиция, че ще се ползват от привилегията за съкратено съдебно следствие, но за да се случи това то обвинителният акт трябва да бъде изряден, пише TrafficNews.bg.

Прокурор Анелия Трифонова възрази, като се мотивира, че дори и да се преработи обвинителния акт, това с нищо не би променило фактическата обстановката или обвинението.

Припомняме, че жестоката катастрофа стана на 12 декември миналата година в района на 4-тия километър от Пловдив в посока Садово малко след 21 часа. Повдигнатото обвинение срещу Аднан Юсеинов е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Това е бизнесменът с БМВ-то, причинил мелето на пътя Пловдив-Хасково

Бизнесменът Аднан Юсеинов застава пред съда за мелето с две жертви на пътя Пловдив-Хасково

Според обвинителният акт в ПТП-то са участвали три автомобила.

Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, 44-годишният Аднан Юсеинов, е причинил тежката катастрофа с две жертви. Той е предприел неправилно изпреварване, след което се блъснал в такси с кърджалийска регистрация и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е невредимо.

От екип на спешна медицинска помощ на място е констатирана смъртта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишния водач и пътник. Юсеинов е откаран в болница с опасност за живота. Бизнесменът е бил със 7 счупени ребра и 2 счупени крака.

Застрелян е млад мъж в София* СНИМКА

Единият загинал е Салиф Тефик, който е гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. Живеел от около 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, за да види родителите си.

Другият загинал е 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим, който отишъл по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

След инцидента Юсеинов бе с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намираше на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние, вследствие на пътнотранспортното произшествие. Днес мярката му за неотклонение беше изменена в „парична гаранция” от 7000 лева, като защитата на бизнесмена дори пожела най-леката такава – „подписка”, но искането не беше уважено от магистратите. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Пловдив.

За следващото заседание трябва да бъдат отстранени неточностите в обвинителния акт, след което Аднан Юсеинов да се признае за виновен, съгласявайки се с всички факти и обстоятелства, така както да описани от държавното обвинение. При този развой на делото, бизнесменът ще получи присъда, редуцирана с 1/3 от определената.