Трите сигнала, за които давах сведения, са за нещо, че някой чул и говорил, коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в ГД "Национална полиция".

"ЦИК, която в желанието си да ме унижава вчера ме остави депутат, само че така не могат да ме викнат тук и си смениха решението посред нощ. Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление и трите сигнала, за които давах сведения, са за нещо, че някой чул, говорил от 2009 до 2021 г.", обясни той.

Лидерът на ГЕРБ обаче не пожела да конкретизира какви са точно сигналите.

Борисов – на свидетелски разпит. Пред МВР го посреща защитен протест ВИДЕО

Паралелно с разпита на Борисов, който продължи близо час, пред входа пред сградата протестиращи се събраха в негова подкрепа и срещу президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Сред протестиращите са Станислав Недков – Стъки, Младен Маринов, Спас Гърневски, Цветомир Паунов.

Хората носят плакати: "Долу диктатурата на Радев", "Оставка Радев и Рашков", "Не превръщайте Борисов в жертва", "Radev = Stalin. Save freedom and democracy".

Протестиращите показаха и дамаджана, носеща надпис "Рашковица", като заявиха, че това е 5-годишна ракия, варена от президента Румен Радев.

Полицейското присъствие в района е засилено. В блъсканицата мъж се спъна в едно от загражденията и падна на земята, а Борисов му подаде ръка и го вдигна. След това си тръгна, като сам подкара колата си, адвокатът му Менко Менков се качи с него.