Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош и бившият председател на Съвета на директорите Валентин Кръстев с последни думи пред съда.

Боршош заяви, че докато е бил на ръководна позиция в НДК е вършил работата си честно и стриктно. Допълни, че за този период е докарал годишни печалби от над 2,5 милиона лева, предава репортер на GlasNews.bg.

„Уважаеми съдии, аз искрено вярвам във вашата безпристрастност и вярвам, че ще бъда оправдан по всички престъпления.“ – с тези думи Боршош завърши пледоарията си.

Валентин Кръстев също отрече да е виновен и помоли да бъде оправдан по всички обвинения. Двамата са обвинени в нецелесъобразно похарчени почти три и половина милиона лева.

Прокуратурата твърди, че парите са давани за ненужни адвокатски услуги, след като НДК има юристи на щат. Обвинения са повдигнати и за сключени неизгодни рекламни договори.

Припомняме, че разследването тръгна след сигнал на ДАНС за неправомерно използвани пари за ремонта на НДК във връзка с европередседатеството на България. По делото бяха разпитани няколко бивши министри - Лиляна Павлова, Вежди Рашидов, Деница Златева и Томислав Дончев. Съдебният процес продължи близо 4 години.

В 16:00 часа днес се очаква съдът да се произнесе с придъда.