Почти месец след като обяви във Facebook, че е била жертва на побой по време на снимки, актрисата Диана Димитрова даде обяснения в СДВР. За разпита съобщи самата тя.

"Тази сутрин дадох показания в СДВР - Криминална полиция, придружена от моя адвокат г-н Антон Станков. Апелирам да подбирате източниците си на информация, анализите им на база едно интервю и да ги подлагате на съмнение. Високият морал е моята религия и аз съм човек, който държи на думата си.

Днес е голям празник - Игнажден. Внимавайте кой ще ви “полази” и бъдете честити!, написа актрисата.

Диана Димитрова е дала показания в СДВР

Два часа и половина е продължил разпитът на Диана Димитрова в столичната полиция, която извършва проверка по случая.

“Тя посочи името на човека, както и конкретното място, където е станало, конкретната дата и конкретните свидетели”, обясни пред “24 часа” Антон Станков. Той обаче отказа да назове човека, назован от актрисата.

Илиана Раева застана на страната на актрисата Диана Димитрова

Защитникът добави, че във властта на прокурора е да реши дали на базата на събраните факти и доказателства ще образува досъдебно производство.

Ден след като на 28 ноември Диана Димитрова обяви, че през 2017 г. е позволила на “този... човек да ме “докосне” по време на снимки и да се измъкне безнаказано”, Софийската районна прокуратура се самосезира. Проверката беше възложена на СДВР. Едва след като се съберат всички факти, ще се реши дали да има има дело и евентуално повдигане на обвинения.