Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа шофьор на БМВ за причиняване на тежката катастрофа край Пловдив, при която загинаха трима мъже, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

46-годишният мъж е обвиняем за това, че на 2 май, на Околовръстния път на Пловдив в посока към Асеновград, при управление на БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже, на възраст 35 г., 43 г. и 38 г.

След кръстовището за с. Марково обвиняемият е навлязъл в насрещната пътна лента за движение, при което е настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил, марка БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на обвиняемия, както и водачът на другия автомобил.

Обвиняемият в момента се намира в болница, където е настанен за лечение с няколко травми. Няма опасност за живота му.

С постановление на наблюдаващия прокурор И.Д. е задържан за срок до 72 часа, като е поставен под охрана в болницата. Разследването се извършва от полицаи при сектор "Разследване на престъпления по транспорта" при ОД на МВР - Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен И.Д., е от 3 до 15 г. лишаване от свобода и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.