Пияният турист, който на 19 февруари тази година вилня в хотел в Хисаря, се е договорил с прокуратурата да заплати 800 лева глоба и да бъде освободен от наказателна отговорност, като споразумението е одобрено от Пловдивският районен съд. Срещу него беше образувано бързо производство заради грубо нарушение на обществения ред, пише TrafficNews.bg.

57-годишният посетител на хотела беше арестуван във видимо нетрезво състояние около 22:30 часа на 19 февруари. При пристигането на униформените били разпитани очевидци, като станало ясно, че мъжът влязъл в конфликт с персонала и заедно с отправените обиди и заплахи, нанесъл увреждания по част от обзавеждането.

Пиян гост на хотел в Хисаря започна да троши наред, арестуваха го

По време на проверката неприемливото му поведение продължило и към служителите на реда и той бил задържан за срок от 24 часа по закона на МВР. Иззети били и записи от камерите на хотела.

На 7 март мъжът се изправил пред Районен съд – Пловдив, признал се за виновен и изразил съжаление за случилото се.  Със сключването на споразумението бил освободен от наказателна отговорност и като наказание за непристойните му действия останала глобата от 800 лева. Тя трябва да бъде заплатена в 7-дневен срок.