На 26 май 2021 г. Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 36-годишен мъж, за извършен грабеж – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 май 2021 г., около 19,30 ч., в гр. Пловдив, обвиняемият се движел по улица „Скайлер“, в централната част на града. Пред него вървяла пострадалата 41-годишна жена.

Мъжът се приближил към нея в гръб, съборил я на земята и започнал да я души. Той издърпал мобилния телефон от джоба на панталона й, заплашил я и поискал пари. Пострадалата се развикала за помощ. Наблизо минавала друга жена, която се опитала да й помогне. Обвиняемият, заплашил и нея, че ще й се случи същото, ако се намеси. След това избягал от местопроизшествието. Бил е подаден сигнал във Второ РУ – Пловдив. Благодарение на своевременните действия на полицейските служители е била установена самоличността на нападателя. Нападателят е бил обявен за общодържавно издирване, тъй като не е бил намерен на адреса си.

На 25 май 2021 г., е бил открит от полицейски служители в хотел в гр. Банско и приведен в арестно помещение в гр. Пловдив. По делото, със съдействието и на полицейски служители при ОД на МВР – Благоевград, са извършени претърсване и изземване, разпознавания и други действия по разследването. Обвиняемият е направил самопризнания за извършеното деяние.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.