Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 46-годишния Ивайло Пенов за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Днес, 2 юни 2021 г., Районна прокуратура – Пловдив внесе искането в съда, за това, че на 27 май 2021 г., в гр. Пловдив, по хулигански подбуди Пенов, е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка, на 42-годишния Митко – престъпление по чл. 131 ал.1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

След преценка на събраната по делото доказателствена съвкупност, наблюдаващият прокурор счита, че следва да се внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Пенов.

Становището се аргументира с това, че деянието е с висока степен на обществена опасност – извършено е в центъра на гр. Пловдив пред множество граждани и е хулигански мотивирано.

Освен това Ивайло Пенов го е извършил в изпитателния срок на предходно условно осъждане, което влияе на високата степен на обществена опасност на дееца.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание по искането на прокуратурата.   

Ивайло Пенов, яж чорапи!

Задържаха Ивайло Пенов заради побоя над Митко

Прокуратурата обвини Пенов, който посегна на Митко Чорапа