Изправят пред съда Стефан Асенов-Амет , който  уби мъж в Арман махала в началото на 2023 година.  Окръжна прокуратура – Пловдив днес внесе обвинителен акт в съда срещу 48-годишния мъж.

Амет и пострадалият имали спор за невърнат паричен заем. На горепосочената дата те се намирали в къща в гр. Пловдив, където били и други техни познати. Там употребили алкохол, скарали се по повод заема, като впоследствие се сбили. Амет нанесъл пет прободни рани с нож на пострадалия, след което му отнел мобилния телефон и напуснал мястото. Прибрал се в дома си, където в тухлен отвор в стената скрил ножа, след което отишъл в заложна къща. Там заложил мобилния телефон на жертвата. и получил 905 лева, които проиграл в казино. Укрил се в необитаема къща, където по-късно е бил установен от полицията.

Обвиняемият  е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Оставиха в ареста Амет, убил мъж в Пловдив

Зрелищно ВИДЕО от ареста на убиеца в Пловдив

Обвиняемият Асенов е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, след като  преди месец отново се пробва да обжалва решението на магистратите.  Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.