Бивш военен застава на мушката на Районната прокуратура в Пловдив, след като прострелял със стоп патрони опопент за къпане в нелегална минерална баня.

Така наречената къпалня се "помещавала" в постройка с тръба за минерална вода в землището на село Песнопой. Там често ходели да се къпят безплатно различни хора.

На 6 срещу 7 юни група мъже и жени посетили въпросната постройка, за да се изкъпят. Двама мъже влезли в помещението, а други двама останали навън в лека кола. В това време на мястото отишъл и 50-годишният бивш военен А.К., който искал също да се изкъпе без пари в постройката с тръбата за ползване на минерална вода. Вътре обаче се бавели двамата, които по-рано влезли. Бившият военен се ядосал, извадил законен боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони.

Изстрелите накарали двамата къпещи се да излязат от постройката с минералната вода. Към тях се присъединил и трети мъж от компанията. Те тръгнали към бившия военен, който като ги видял, стрелял отново със стоп патрони и улучил единия мъж, съобщи "Монитор".

Въпреки това тримата набили А.К. и потрошили стъклата на леката му кола. След това улученият от стоп патроните мъж се качил в колата си и тръгнал за болница в Пловдив. С него бил и един от приятелите му.

На един от булевардите в града простреляният, който шофирал,  предизвикал леко пътнотранспортно произшествие. На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента бил подаден сигнал в полицията. А.К. е бил задържан в ареста за 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.