Проститутка от София, изоставила по Нова година 2-месечното си болно дете в Пловдив, оспори в съда заповедта на социалните да го настанят в приемно семейство. По празниците тя пристигнала под тепетата на гости на сестрата на биологичния баща на бебето. На 2 януари двамата с мъжа й се скарали и тя се върнала в столицата без детето.

Бащата подал сигнал и обяснил, че тя проституира, което било причина за скандала. На бебето първоначално била осигурена полицейска закрила, после било изпратено в приемно семейство, защото майката обяснила, че продава тялото си, защото има нужда от пари за ремонт на жилището си. Освен това детето било водено само 2 пъти на консултация от раждането си, при един от прегледите било установено, че то не наддава както трябва и има данни за анемия, но въпреки майката не се посъветвала със специалист.

Жалбата й е отхвърлена от Административния съд в Пловдив с мотива, че "с оглед поведението на майката, и по-конкретно изоставянето на детето, данни за проституиране, неглижиране на здравните грижи, от които то очевидно се нуждае и т.н ., се налага извод, че целта на наложената временна мярка е именно тази - да съхрани живота и здравето на бебето", пише 24 часа. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред ВАС.