Съдът остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвиняем за убийството на съпругата си Фанка Ангелова в пловдивското село Пъдарско. Днес той се изправи пред магистратите за вземането му за постоянна мярка за отклонение.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев поиска от съда взимане на най-тежката такава -  “задържане под стража”. По делото са извършени множество огледи и са иззети множество доказателства.

Убиецът на Фани се изправя пред съда

От събраните до момента доказателства е видно, че Александър е умъртвил Фанка умишлено, отбеляза прокурорът. Касае се за престъпление, което е тежко умишлено и се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Убиецът на Фани застава пред съда, прокуратурата иска постоянно задържане под стаража

От държавното обвинение отбелязаха, че Пашов е бил замислил убийството на Фанка и след това се е опитал да прикрие следите. Въпреки чистото му съдебно минало, според прокуратурата Пашов може да извърши друго престъпление и трябва да остане в ареста.

Адвокат Анастасия Будакова от своя страна пледира за по-лека мярка за неотклонение, защото не смята, че Александър може да се укрие.

До 20 г. затвор заплашват Александър, убил Фани

„Въпреки, че ще се присъединя към становището на държавното обвинение, че по делото са събрани достатъчно доказателства, че именно той е извършил престъплението, не споделям тезата, че Пашов трябва да бъде задържан под стража. Моля да приемете, че по данните по делото е категорично, че Александър не може да се укрие, защото има постоянен адрес”, добави Будакова.

Адвокатката каза още, че Пашов е самотен баща и се грижи за двете си деца . Тя счита, че няма опасност той да извърши друго престъпление.

Според защитата няма доказателства по делото, че Александър е замислял убийството на Фанка, както държавното обвинение посочи.

Трагедия! Изчезналата Фани е убита СНИМКИ

Така Будакова изиска от съда налагане на мярка за неотклонение “домашен арест” или по-лека такава, за да може обвиняемият са се грижи за децата си. До момента не е извършена съдебнопсихиатрична експертиза, за да стане ясно какво е състоянието му.

В обясненията си пред разследващите адвокатката добави, че Александър е споменал, че е правил два опита за самоубийство и това трябва да бъде изследвано и да се вземе под внимание от съда.

В последните си думи пред съда Александър каза:

“Искам да бъда с по-лека мярка.”

Съдът обаче остави Александър Пашов в ареста.

Решението не е окончателно и може да се обжалва в едноседмичен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

На излизане от залата наблюдаващият прокурор разкри още подробности около тежкото престъпление.