Млад мъж от Раковски заведе дело срещу МВР и поиска 6000 лв. като обезщетение за преживените унижения от системните проверки за наркотици, на които полицаите го подлагали винаги щом го видели. Той твърди, че неприятностите му започнали, след като в началото на 2022 г. бил осъден на 6 месеца условно за съпротива на униформени - качил се на колата на баща си, без да има книжка,  и пробвал да избяга от патрул, за да избегне проверката. След това бил задържан нееднократно, проверяван за наркотици, събличан гол и тормозен, а всичките му приятели и съученици знаели за това. В хода на делото е разпитан дядо му, който заявява, че внукът му оплакал, че в ареста го бият в корема, ако задреме. Приятели на младежа също свидетелстват, че той изпитвал срам от честите арести и събличането с цел да бъде унизен.

Доказателства за системен тормоз не са открити, но е ясно, че на 17 юли 2022 г. младежът е бил задържан по подозрение в притежание на наркотици. На тази дата той бил в кола с двама познати, спрели ги и у единия  била намерена бяла бучка дрога. Той заявил, че я е купил от едно от момчетата  в автомобила. Последвали обиск и претърсване в дома на заподозрения, забравени вещества не били открити, но въпреки това натопеният бил отведен в Районното, където прекарал над 12 часа. Той оспорил заповедта за това задържане и тя е отменена като незаконна.

На тази база Административният съд в Пловдив намира, че потърпевшият има право на обезщетение, но само за незаконния арест, и определя 500 лв. като справедлив размер, пише 24 часа. Претенциите му за разликата до 6000 лв. са отхвърлени с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.