Всички съдии в Районния съд на Стара Загора са си направили отвод по делото за бруталното насилие над Дебора Михайлова. Припомняме, че тя беше нарязана с макетен нож от своя приятел, а главата ѝ беше насилствено обръсната.

Наказателното дело срещу 26-годишният Георги Георгиев е изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Причината за отвода на всички съдии е да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждане и решаване на делото и за да бъде обезпечена обективността при правосъдието, предаде bTV. Още преди седмица източници на медията заявиха неофициално за случващото се.

Една част от съдебните състави са се отвели поради произнасяне по въпроса за мярката за неотклонение, взета в хода на досъдебното производство. Счели са, че тези произнасяния са пречка да разгледат делото от общ характер.

Останалата част от съставите са се отвели с оглед публично разпространените съмнения в безпристрастността и обективността им при разглеждане и решаване на делото.

Дебора Михайлова: Най-голямата ми цел е да бъда на сцена и да се занимавам с музика