Апелативен съд остави в ареста шефа на Трето районно управление Самуил Хаджиев, полицай Атанас Качаков и другите двама задържани - Данаил Димитров и Симеон Иванов. Магистратите потвърдиха решението на Окръжен съд от миналата седмица и заявиха, че за всяко от повдигнатите обвинения, има обосновано предположение за авторство, предаде TrafficNews.bg

Самуил Хаджиев, Атанас Качаков , Данаил Димитров и Симеон Иванов бяха арестувани при акция на Окръжна прокуратура – Пловдив и Вътрешна сигурност. Задържаните са известни като ударната бригада на пловдивската полиция. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления, като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения.

Едно от най- сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад  в асеновградското  село Болярци. Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са обвинени затова, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата. 

Адвокатът на Хаджиев - Димитър Марковски е поискал от съда да наложи парична гаранция на клиента му , след като е оспорил предположението за авторството на опита за кражба в Болярци. Съдът приема , че на този етап няма достатъчно доказателства  за авторството на едно от повдигнатите обвинения спрямо Хаджиев, а именно приготовлението за присвояване на марихуаната.

Днес срещу полицейския шеф бе повдигнато и четвърто обвинение, тъй като е прикрил информация за мелето с Иво Лудия на Околовръстното. 

Качаков, Димитров и Симеон Иванов са обвинени за отвличане и тормоз на карловеца Фарук Манаф. 

Припомняме, че делото се гледа при закрити врата заради използването на СРС-та и интимни подробности от живота на отвлечения Фарук .

Решението на съда е окончателно. Адвокатите отказаха коментар по решението на съда.