Двамата въоръжени братя, които нападнаха банда крадци на мотоциклети, бяха осъдени на повече от 40 години затвор. Случаят се ризиграл на 8 март 2020 г.

При 42-годишния Колин Нурс на гости бил брат му Кристофър, когато двамата забелязали група мъже, които се навъртали около моторите им, паркирани отвън.

Апашите избягали, след като били обезпокоени от съсед, но двама от тях решили да се върнат по-късно същата вечер пред дома в Грийнхайт. Двамата братя обаче очаквали това.  Те имали пистолети и Кристофър Нурс открил огън, прострелвайки един от мъжете в ръката.

Полицаите, пристигнали след сигнала на ужасените съседи, открили на мястото на инцидента 15 гилзи от две огнестрелни оръжия.

Обрат! Пратиха до живот зад решетките убиец, погубил с чук човек

Братята отпътували с различни превозни средства до дома на Кристофър в Лондон, но били арестувани, когато се върнали на местопрестъплението. И двамата бяха обвинени в опит за убийство на 12 март 2020 г.

Кристофър беше признат за виновен по това обвинение заедно с друго за притежание на забранено огнестрелно оръжие и осъден на 30 години затвор. Брат му беше оправдан за опит за убийство, но осъден за притежание на огнестрелно оръжие с намерение да застраши живот и получи 14-годишна присъда, пише Metro.

И двамата мъже ще трябва да излежат две трети от сроковете си в затвора, преди да отговарят на условията за условно освобождаване.

Превод: Glasnews.bg