По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден мъж на 32 г. Той е признат за виновен за това, че на 11.12.2023  г., в гр. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред  и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно като шофьор на лек автомобил, марка „Хонда“, препречил пътя на 19-годишен водач на лек автомобил, марка "Сеат", и го накарал принудително да спре, след което отправил обидни думи и му нанесъл удар с юмрук в челюстта.

Шофьор засече млад водач в Пловдив, удари го с юмрук

Мъжът е признат за виновен и за това, че по същото време и място по хулигански подбуди е причинил другиму лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка без разстройство на здравето.

Районен съд-Пловдив е наложил едно общо наказание за двете деяния в размер на 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 9 месеца. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив. Делото е приключило в четиридневен срок от извършване на деянието, като той е бил предаден на съд в рамките на 72-часовото задържане от наблюдаващия прокурор. 

Определението на съда е окончателно.