Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение -„задържане под стража“, спрямо обвиняемия Димитър Иванов. Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - Враца за извършено умишлено убийство на Пепа П. на 31 януари т. г. в апартамент във Враца.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на страните, съдът постанови спрямо Димитър Иванов да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона материално-правни и процесуално-правни предпоставки за това. Престъплението, в което Димитър Иванов е обвинен, се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 10 до 20 години. Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за вероятната му съпричастност към деянието, в което е обвинен, както и че съществуват и двете алтернативни опасности - той да се укрие и да извърши престъпление.

Убийството във Враца: Зетят забил нож във врата на тъщата, открили я в локва кръв

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение. Решението може да се обжалва в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, че на тялото на жертвата бе намерено от дъщерята й, в нощта на 30 срещу 31 януари. Деянието е извършено в апартамента на убитата, в който извършителят е влязъл с взлом. Задържаният е живеел на семейни начала с дъщерята, а вероятният мотив за деянието са влошени семейни взаимоотношения,  коментираха от полицията. До този момент Димитър Иванов не е имал криминални прояви.