Зам. търговският директор на ФК "Ботев" Въльо Петров, директорът по сигурността на клуба Милен Стоянов и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев остават зад решетките. Това е решението на окръжния съдия Михаела Добрева, след като чу тезата на обвинението и защитата на адвокатите на четиримата.

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"

"Искането на Окръжна прокуратура е основателно, има достатъчно доказателства. Не е нарушено правото на защита на нито един от обвиняемите”, заяви съдия Михаела Добрева и допълни, че дотук делото е 8 тома. 

Четиримата са привлечени към наказателна отговорност  за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/  г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от  септември до ноември 2023 г . на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Бригадата на Въльо към феновете на Ботев: Ние сме държавата, няма на кого да се оплачете

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на  МВР в  Пловдив - полицаят Галин Колев и Милен Христев, собственик на "Ботев гард", са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР  в Пловдив, са повдигнати обвинения само за изнудвания.