Адвокат Йордан Давчев отлага всичките си насрочени дела в съдилищата, съобщи TrafficNews. В деловодствата са постъпили молби за почти всички предстоящи заседания, в които известният юрист е страна.

Припомняме, че Йордан Давчев загуби 18-годишния си син след интервенция в пловдивската болница УМБАЛ „Свети Георги“. Родителите сигнализираха за допусната лекарска грешка.

18-годишно момче почина, родителите сигнализират за лекарска грешка

Синът на адвокат Йордан Давчев, 18-годишният Теодор, бил приет в неврохирургията на университетската болница Свети Георги след като ударил главата си. Момчето е оставено в болницата за наблюдение, тъй като повръщало след удара. Ден преди изписването родителите заварват сина си в болницата, борейки се за живота си, сам в болничната стая.

Тази седмица адвокат Давчев трябваше да представлява Петър Маринашки, подсъдим за катастрофата с две жертви край Кадиево. Заседанието, което бе насрочено за две последователни дати – 23 и 24 септември, е отсрочено. По-рано тази седмица е постъпило писмо до деловодството на Окръжен съд от защитника Йордан Давчев, научи още медията ни.

Протест в Пловдив: Искат ареста на Маринашки, погубил момчета на пътя

Процесът срещу младежа ще продължи през октомври.

Припомняме, че процесът срещу Маринашки ще се проведе по общия ред с разпита на всички свидетели и вещи лица. По време на разпоредителното заседание Петър призна вината си, но не и фактите по обвинителния акт.

Петър Маринашки пристигна в съда в Пловдив. Ще признае ли вина? СНИМКИ и ВИДЕО