Мълчалив протест пред Съдебната палата в Пловдив. Очаква се днес Пловдивският Окръжен съд да даде ход на делото срещу 20-годишния Петър Маринашки, обвинен за тежката катастрофа на пътя Пловдив – Пещера, при която загинаха две момчета, а други две бяха тежко ранени.

"Очаквам да бъде даден ход на делото. Искаме задържане под стража на Петър Маринашки, който в момента е на свобода, срещу гаранция от 2000 лева. Тези пари не струват два човешки живота", настоя пред Нова тв Тодор Бараков, баща на един от загиналите младежи.

Адвокатът на семейството Антоанета Николова посочи от своя страна, че по случая е имало опит за прикриване на доказателства.

Припомняме ви, че кървавият инцидент стана на 11 ноември м.г. Тогава намясто загива 16-годишният Тодор Бараков, а на следващия ден умира и 17-годишният Виктор Василев.

Съучениците на Виктор и Тошко: Все още ни липсват СНИМКИ

Няколко дни преди ПТП-то обвиняемият, в района на Асеновград, спукал задна дясна гума,  на лек автомобил, марка БМВ, негова собственост. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив.

На 11 ноември 2020 г., около 15:20 часа, Петър с управлявания от него лек автомобил, марка БМВ, тръгнал от Стамболийски към Пловдив, за да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и погубените и ранени младежи, които искали да го придружат.

На предна дясна седалка се намирал Н.Л., зад водача бил седнал Г.Н., в средата - Виктор и до него Тодор. Петимата спрели за кратко на крайпътна  бензиностанцията в Кадиево. После продължили в посока Пловдив, като Петър управлявал автомобила с около 100 км/ч.

Шофьорът, убил двама младежи край Пловдив, пак седнал зад волана! Отнеха му книжката

Свидетелите Н.Л. и Г.Н.  гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. В този момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя, обвиняемият изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. После…