Отложиха делото срещу собственика на хотел „Борис палас“ в Стария град, нападнал и пребил  служител на „Общинска охрана“.

Днес  трябваше да се проведе разпоредително заседание, в което да стане ясно дали обвиняемият Борис Христев ще признае вината си или ще пожелае делото да протече по общия ред с разпит на свидетели. Съдия Димитър Кацарев обаче не допусна медии до съдебната зала и така мотивите за отлагането на делото не са ясни, съобщи Trafficnews.

Христев трябва да отговаря пред съда за две обвинения- нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице и за принуда над пострадалия охранител, за да вдигне бариерата против волята си.

Пловдивски хотелиер преби общински охранител

Припомняме, че инцидентът стана на 16 март 2023 година, когато приятел на 68-годишния хотелиер Борис Христов пожелал да влезе с автомобила си в архитектурно-историческия резерват около 20.30 ч., но без резервация или разрешение, заради което охранителят отказал достъп. Мъжът се обадил и повикал собственика на „Борис палас“, който се опитал да вдигне бариерата на ул. „Съборна“ на ръка, не успял, влязъл в кабинката на „Общинска охрана“ и нападнал в гръб общинския служител. Хотелиерът бе задържан за 24 часа, а по-късно прокуратурата се самосезира.