Със заповед на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) в отдела „Специализирани полицейски сили" е разпоредена комплексна проверка за катастрофа, в която е участвал полицай. Това съобщиха от МВР.

Вчера, около обед, в полицията е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила на околовръстния път, в района на Чепинци.

 
Трийсет и три годишна жена, управлявала една от колите, е транспортирана в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, прегледана e и e насочена за домашно лечение. Направените ѝ на място тестове за алкохол и наркотици отчели отрицателни стойности.

Катастрофирал автомобил на полицай изгоря при съмнителни условия СНИМКИ

Водачът на другото превозно средство - 34-годишен, отказал тестване на място, по-късно дал кръвна проба за изследване. В хода на изясняване на обстоятелствата около произшествието е установено, че той е служител на отдел „Специализирани полицейски сили" - СДВР. Незабавно е отстранен от работа.

Директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов е разпоредил комплексна проверка в отдела.

Общо 16 тежки катастрофи са станали в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано днес на сайта си от МВР. Ранени са 20 души.

В София са станали три тежки и 17 леки пътнотранспортни произшествия, пострадали са петима човека, уточнява БТА.