Пловдивската прокуратура се самосезира след две публикации, споделени първо в GlasNews.bg. Първата е за случая с кучето, което е насъскано от стопанина си да убие коте в центъра на Пловдив. Втората грозна случка, за която ви разказахме е за мъже, които си подават спринцовка пред търговски обект в града.

"Днес, 13 ноември 2023 г., Районна прокуратура – Пловдив се самосезира по две публикации в медиите за проявено насилие към животни и разпореди проверка по тях. В изнесените данни в информационен сайт се сочи, че е била проявена агресия към животни, което е станало в присъствието на други лица, и кадрите са били разпространени в социалните мрежи. Двете проверки се извършват по чл. 325б от Наказателния кодекс – за проявена жестокост към животно.

Зверство! Мъж насъска кучето си да убие коте в центъра на Пловдив ВИДЕО

Третата проверка е по публикации в медии и социалните мрежи, в които се сочи за размяна на спринцовки на улица в гр. Пловдив. Тя се извършва по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс  – за държане на наркотични вещества.  

Проверките ще се извършват от служители на ОД на МВР – Пловдив. Срокът за приключването им е едномесечен," съобщиха от прокуратурата.

Мъже подмятат спринцовка на тротоар. Притесниха пловдивчани ВИДЕО