СГП с брифинг за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени. Повдигнато още едно обвинение на бившия футболист. От СПГ отказаха да коментират доказателствата за инцидента. Те ще бъдат разкрити на съдебното заседание, което ще се проведе в рамките на днешния ден.

„Наблюдаващите прокурори повдигнаха ново обвинение на лицето, за което се предполага, че е извършило ПТП-то на бул. „Челни връх”. На първо място се касае за особено тежък случай, в следствие на което е предизвикана смъртта на двете жени. Направени са и множество нарушения. За това законът предвижда от 5 до 20 години затвор”, каза Христо Къстев.

Джипът на Семерджиев бил краден, а малкият талон - фалшив

Второто обвинение е за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. За това законът предвижда от 1 до 3 години. В кръвта на Семерджиев са установени наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, заявиха от прокуратурата. Това е за случай от 10 юни.

Третото обвинение е за използване на неистински официален документ, а именно свидетелство за правоуправление от Швейцарската Конфедерация. За него е предвидено наказание е до 8 години "лишаване от свобода". 

"Ще се въздържим от коментар по доказателствата, касаещи досъдебното производство за тежката катастрофа на бул. "Черни връх", защото анализът трябва да се извърши при гледане на мярката за неотклонение, която ще бъде внесена днес в Софийския градски съд. Наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че по делото има данни, че полицаи са нарушавали своите задължения. Отделени са материали и е назначена проверка - дали са прикривани други престъпления, извършени от Георги Семерджиев и дали са му помогнали да се укрие от правосъдието", допълни заместник-градският прокурор на София.

По думите му, полицайката от Първо РПУ Симона Радева е била разпитана вече свидетел по досъдебното производство за катастрофата. 

Минути след брифинга на държавното обвинение стана ясно, че искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за Георги Семерджиев е било внесено в Софийския градски съд. Решението на магистратите се очаква в късния следобед. 

Очаквайте подробности!

 

Докато на Семерджиев му е "набожно", предлагат на полицайката да се подложи на полиграф

МВР коментира твърденията, че Семерджиев има роднинска връзка с пловдивски полицай

Съдът решава да остави ли Семерджиев в ареста