Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем общинския съветник от Съединение Иван Карабелов, който бе арестуван след сигнал за домашно насилие. 29-годишният мъж е обвинен в нанасяне на телесна повреда на жената, с която съжителствали и имат дете.

Преди два месеца, заради обтегнати отношения, Карабелов и жената, с която живеел, се разделили, като 2-годишният им син останал при майката. Двамата били пред подписване на споразумение за режим на свиждане. В събота Карабелов, който живее в Съединение, дошъл да вземе детето от жилището на майката в квартал „Смирненски”, но докато тя настанявала детето в колата, двамата се скарали. Спорът прераснал в скандал, последвал удар в лицето на жената. Тя се обадила на 112 и потърсила помощ.

Новоизбран съветник разби устата на жената, с която живеел. Прекара 24 ч в ареста

Мъжът започнал да обикаля с колата из квартала, последвал и друг по-силен удар. В разговор по телефона, от Второ районно ги посъветвали да отидат до полицията, но Карабелов отказал. В крайна сметка полицаите ги изчакали на адреса в „Смирненски” и след това мъжът и жената били отведени за разпит в районното. 

По досъдебното производство са извършени действия по разследването – разпитани са свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза и др.

Действията по разследването продължават.