Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост след тежката катастрофа с двама загинали край Поморие. Това съобщиха от държавното обвинение и посочиха, че обвиняемият мъж с инициали И. И. е задържан за срок от 72 часа. 

"Той е обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на мъж и жена, както и средни телесни повреди на други четири лица, настъпили при пътнотранспортно произшествие. С постановление на наблюдаващия прокурор е отнето свидетелството за правоуправление на моторно превозно средство на обвиняемия. Предстои спрямо него в съда да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, посочиха от бургаската окръжна прокуратура. 

Първи СНИМКИ от адската катастрофа край Поморие

По време на разследването е установено, че обвиняемият, който е управлявал лек автомобил, е нарушил правилата за движение по пътищата, предприемайки изпреварване и движейки се с превишена скорост. 

Инцидентът стана на 8 ноември по обед в района на Пречиствателната станция на Поморие.

Тази сутрин от полицията в Бургас съобщиха, че причина за инцидента е предприето неправилно изпреварване от страна на водач на лек автомобил Ауди с ямболска регистрация. Маневрата довела до сблъсък с още два автомобила. Мъж е неговата спътница са загинали на място, а други четирима души са откарани в реанимацията на бургаска болница. Сред тях е и момченце на 6 години, което е в тежко състояние с кръвоизлив в мозъка. 

Задържаният за катастрофата край Поморие има предишни нарушения на пътя