Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 29-годишния Цветомир Пенков за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие на 24-годишната си приятелка Ванеса. Побоят беше извършен вечерта на 13 януари в жилище в квартал "Христо Смирненски" в града под тепетата. Младата  жена беше настанена в болница с множество травми, сред които и счупени ребра. Предстои й дълго възстановяване.

След случилото се заподозреният се укриваше. Той е от Видинско.

Обвиняемият Цветомир Пенков е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои в съда да се внесе искане  за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

Арестуваха мъжа, пребил жестоко Ванеса в Пловдив

Припомняме, миналата седмица 24-годишната Ванеса бе приета по спешност в пловдивска болница. Жертвата е постъпила за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" с хематоми по цялото тяло и лице, счупени таз, крака и ребра. Първоначално пред медиците е поддържала версията, че нараняванията са заради падане по стълбите, но малко след това признала истината за домашното насилие, на което е подложена не за първи път. 

Във фаталния ден мъжът е оставил жена си в безпомощна и кървяща, със счупен таз и бедро, и е избягал заедно с едногодишното им дете. Има данни, че той е карал Ванеса да чисти кръвта, която струи от нея, въпреки че костта на крака й е стърчала навън. Той е оставил детето им при родителите си, които живеят във Видин и се скрил. Родителите на Ванеса са успели заедно с полицията да вземат детето, но твърдят, че Цветомир продължил да заплашва момичето.

Пенков остана около седмица след побоя на свобода, като през това време поства вулгарни шеги и различни постове във фейсбук профила си, дори публикува обява за секс услуги в alo.bg, като е дал номера на жената, която след нанесените травми, ще остане близо 2 месеца на легло. "Не вярвай на никого, животът е пълен с фалшиви хора!", "Силен човек е този, който е удрян от съдбата и нараняван от хората, но въпреки това има силата да остане добър, усмихнат и спредлив", пише Пенков в профила си, заемайки позата на жертва. 

Десетки помогнаха на пребитата Ванеса! Насилникът обаче още е на свобода и я заплашва

Междувременно с помощта на доброволците от Браво Пловдив, започна кампания в помощ на пребитата жена. Яна Димитрова успя да събере средствата, необходими за специализирания транспорт, както и за лекарствата, които са необходими на този етап. Заради тежките травми, Ванеса ще остане близо 2 месеца на легло, а след това ще има период за рехабилитация. Очакват я продължително лечение и възстановяване, за които ще са нужни средства. Родителите вече са намерили рехабилитатор, който в следващите седмици ще работи с Ванеса. 

Всеки, който иска да им помогне, може да го направи, като се чуе с майка й, за да разбере как е Ванеса, за да уточни от какво се нуждаят и ако реши да изпрати помощ до офис на Еконт гр. Видин, ул. "Вела Пеева" 2, +359885534748, Биляна Ванкова Цанова. Ще имат нужда от средства, за лечението, които ако решите може да изпратите на сметката на мъжа на Биляна и да ви изпратят касови бележки за направените разходи (ако желаете такива, разбира се), тъй като Ванеса има наложен запор, заради бърз кредит.

Банка ДСК АД

IBAN BG57STSA93000027970372

BIC STSABGSF

Владимир Тодоров Генчов