43-годишният Ганчо Ганчев, който разби прозореца на товарен бус и рани шофьора му в Пловдив, бе доведен под стража в съда. Прокуратурата му повдигна три обвинения и внесе искане за постоянна мярка за неотклонение, заради хулиганската постъпка.

Съдът наложи мярка "парична гаранция" на 43-годишният Ганчев. В началото на делото съдът допусна за разпит свидетел, който е работодател на обвиняемия. Той заяви, че Ганчев работи над 10 години във фирмата му за търговия с хигиенно оборудване и е бил повишен в търговски представител. “Ганчо всекидневно пътува в неговия район, среща се с клиенти, комуникира за доставки. Той е идеален служител и човек. Хората като него са изключителна рядкост. Той постоянно е на път, аз лично не знам дали е имал най-малко провинение на пътя. Винаги неговите клиенти го хвалят”, заяви свидетелят.

Агресивен мъж разби с ръце прозорец на бус в Пловдив, заснеха го на ВИДЕО

След пледоариите на прокурор Пехливанов, защитата на обвиняемия адвокат Кирил Николов заяви, че рядко е чувал за толкова години по съдебните зали такъв компетентен коментар от държавното обвинение. “Ганчо трябва да бъде наказан и трябва да бъде пред съда , за да бъде вразумен , но чрез него нега да се покаже на всички, че така не може да се постъпва,” заяви адвокатът. По думите му, пострадалото момче е нарушител на закона и е предприел маневра, която е можела да предизвика ПТП. В тази връзка адвокат Николов заяви: “В нашето общество се насади едно отчаяние от това , че всеки може да прави каквото си иска и никой не може да разчита на това, че нарушителят ще бъде санкциониран”. По думите на юриста, пострадалият тръгнал да изпреварва от дясната страна, защото Ганчо се движел много бавно. Артур е предприел изпреварване от дясната страна и се е ударил в ограда , с което в създал предпоставка за ПТП. По думите на Николов, подзащитният Ганчо му е накипяло от всички нарушения по пътищата и отишъл да му тропа на прозореца и той се счупил. “Ганчо е виновен, ние сме готови още след един час да сключим споразумение по повод на неговото нарушение”, завърши адвокатът.

След изслушване на страните Районен съд не се съгласи да вземе най-тежката мярка спрямо Ганчо Ганев. Магистратите заявиха, че е имало престъпно поведение от страна на обвиняемия, но не до такава степен, че да има завишена степен ма обществена опасност. Така съдия Зорница Тухчиева взе мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер от 500 лева, предвид добрите характеристични данни на мъжа, съобщи trafficnews.

Инцидентът стана на 23 октомври около 17:00 часа на ул. "Петър Динеков" в район „Южен“.

Очаквайте подробности от заседанието по-късно. 

Нападнатият шофьор в Пловдив е с наранявания по лицето, ще съди агресора