Ново обвинение за експолицая, убил родителите си. Както и ново досъдебно производство за измама, свързана с него.

Днес, 17 май 2024 г., с първоначално действие по разследването - проведен разпит на експолицая Венцеслав Караджов, е образувано досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство - престъпление по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс, което се води под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив.

Постъпили са данни от Венцеслав Караджов, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си са били продадени два негови имота – вила в с. Дедево, обл. Пловдив, и парцел в гр. Пловдив. Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Венцеслав Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването.
  17 май 2024 г., Районна прокуратура-Пловдив също така е образувала и досъдебно производство за това, че на 16 май 2024 г. Венцеслав Караджов е попречил на органи на властта – полицейски служители, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в гр. Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена доживотна присъда за убийството на родителите си, като се е барикадирал – престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс. Няколко часа по-късно, на 17 май 2024 г.,  Караджов се е предал на органите на реда и в момента се намира в затвора за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода".

Експолицаят Венцислав Караджов се предаде на властите

Експолицаят Караджов направил опит да се обеси на кабел