Пред кметството в с. Пъдарско се провежда брифинг за убийството на Фанка Атанасова. Изявление дават Ваня Христева, окръжен прокурор и Васил Костадинов, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Припомняме, че 28-годишната майка на две деца бе открита мъртва днес в изоставен гараж.

"Разследват се различни версии, за съжаление се потвърди тази за тежко умишлено престъпление. Оказа се, че се касае за убийство, Към момента са извършени необходимите следствени действия – иззети са и доказателства. Вече има привлечен обвиняем с повдигнати обвинения за убийство. Лицето е задържано за 72 часа и предстои прокуратурата да прецени дали да изиска мярка за неотклонение "задържане под стража". Има съдействие от страна на извършителя. Били са съпрузи, а мотивът най-вероятно е ревност. Разследването към момента продължава. На този етап не мога да разясна механизма на убийството" каза наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Кметицата на Пъдарско за Фани: Много кротка и възпитана жена

Открили тялото на Фанка в изоставен гараж

28-годишната Фани Атанасова тръгнала в петък сутринта за работа с микробус от Пъдарско до Раковски. Не се явила на работното си място и работодателят й започнал да я търси. В района на водоем е открит бусът и личните й вещи – дамска чанта и счупен мобилен телефон. Полицията обяви жената за издирване, а по-късно задържа мъжа й като го заподозря в убийство. Той е направил самопризнания и посочил мястото, на което заровил жертвата. 

Младата жена има две деца - момче на 14 г. и момиче на 8.

Това е Александър, признал за убийството на Фани СНИМКИ

Има привлечен обвиняем за убийството на младата жена. Това съобщи наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

Той допълни, че лицето е задържано за 72 часа, в които прокуратурата, след като се запознае със събраните доказателства, ще прецени дали да внесе мярка „задържане под стража“. Има съдействие от страна на извършителя, уточни прокурорът.

Предвижданото наказание за такова престъпление е от 10 до 20 години, каза още наблюдаващият прокурор.

Близък на убитата Фани: Съпругът ѝ я заплашвал с нож

Много полицаи в селото на убитата Фанка СНИМКИ

Очаквайте подробности!