Снощната спецакция на прокуратурата и следствието е била в кабинета на полицейски директор от Главна дирекция "Национална полиция".

Акция на прокуратурата в Главна дирекция „Национална полиция”!

Разследването е за организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство, както и пране на пари.

БНТ твърди се, че има данни - уличеният полицай през годините многократно да се е срещал с укриващия се в Дубай и обвинен хазартен бизнесмен Васил Божков.

Разследваният по подозрение за трафик на културни ценности полицай е Ангел Папалезов, който заема в ГДНП поста шеф на Отдела за борба с трафика на културни ценности.

Полицаят, разследван за връзки с Божков, трябвало да проверява ГДБОП

Назначен е за титуляр след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък след това започна да работи във фондация "Тракия" на Васил Божков.

Миналата седмица Папалезов е бил включен в екипа, който да проверява дейността на ГДБОП, където са именно разработките срещу Божков, но вчера е бил е отстранен от проверяващия екип. Няма информация снощи да е бил задържан.

"Прокуратурата атакува МВР по всички фронтове. В министерството текат обиски и претърсвания, високопоставени служители се призоват на разпити, изискана е информация за новия шеф на ДАНС. Прави се опит да се осуети проверката за злоупотреби със СРС" - това обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред сайта bird.bg.

Той твърди още, че след като прокуратурата е изискала информация за двама от групата за проверка по СРС-скандала, той ги е изключил от екипа, за да не компрометира проверката.

Единият е бил подложен на личен обиск и претърсване на кабинета в националната полиция полиция, казва още Рашков.

Според него прокуратурата като че ли се старае да стресира новоназначените служители и да разстрои работата на службите.

"Прокуратурата предприема активни действия по отношение и на други представители на правителството", твърди Рашков и дава за пример Министерството на финансите.

"Там под обстрел, бих казал, е директорът на НАП – Спецов", настоява МВР шефът.

"Образували са десетки дела, като на конвейер и вероятно без да са налице законовите условия. Една от моите версии е, че са образували дела по тежконаказуеми текстове, за да могат да използват СРС-та. Тези всички длъжностни лица да се подложат на контрол с цел постигане на политически цели. Възприемам доста сериозно ситуацията, тя съдържа много тревога, защото прокуратурата вече открито се намеси в политическата борба в нашата страна", смята още Бойко Рашков.