Пациент загина при пожар в Държавната психиатрична болница в Ловеч в началото на октомври. Прокуратурата започна разследване по случая, като до момента съдебно-медицинската експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа сочи, че той е починал вследствие на задушаване.

В хода на разследването са извършени няколко последователни огледа на местопроизшествието.  Изискани са и всички относими по случая документи, разпитани са свидетели, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Досъдебното производство по случая е образувано на 2 октомври. 

Пожарът в болницата е възникнал в същия ден, около 19:30 ч. В резултат на него е настъпила смъртта на 25-годишен мъж от гр. Троян, който е бил на лечение там. С постановление на окръжния прокурор разследването по делото е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Ловеч. 

Пожар в психиатрична клиника, има загинал!

С оглед обективното и пълно изследване на всички обстоятелства назначената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза е възложена на експерти от друг съдебен район. Очаква се заключението на комплексната пожаро-техническа и електротехническа експертиза.

Предстоят допълнителни разпити на свидетели и анализ на събраните доказателства.

В случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за вината на конкретни лица за извършени престъпления от общ характер, те ще бъдат преценени от наблюдаващия прокурор с оглед привличането им към наказателна отговорност, допълват още от прокуратурата.

Мъжът, починал при пожар в психиатрията в Ловеч, 6 часа бил завързан в изолатора