Делото за скандалния клип срещу Чеченеца, Куката и Емили в Пловдивския районен съд пропадна. Причината е, че в съдебната зала липсваха адвокатите на Даниел Йорданов и Тодор Чалъков.

Адвокат Анелия Райчева, защитник на Емили Тротинетката не присъства, тъй като се намира в планиран отпуск до края на месец, а представителят на Тошо Куката – адвокат Георги Кутрянски не е на разположение, тъй като е в болничен.

Отсъствието на юристите е обоснована причина за отлагане на делото и всички страни се обединиха около тази теза. Следващото заседание е насрочено за 18 септември.

Тошо Куката е ходил на работното място на Денислав и го е сплашвал

Извън съдебната зала тримата инфлуенсъри разказаха пред репортер на TrafficNews, че не се чувстват виновни и не смятат да признаят вината си. Те са категорични, че ще пледират невинни и ще се борят до край да бъдат оправдани.

Родителите на Денислав от своя страна ще искат ефективни присъди за участниците в клипа.

Ако откажат да признаят вината си, делото срещу тях ще протече по общия ред и ще се разпитват всички свидетели в процеса. Ще бъдат изслушвани и вещи лица, тъй като най-вероятно ще бъдат назначени експертизи, които трябва да дадат отговори за психичното състояние на момчето, вързано на каишка като куче.

Припомняме, че Куката, Чеченеца и Емили застават пред магистратите заради скандален клип заснет в пловдивски мол, където 20-годишният Денислав Димитров е вързан с колан като куче, а Емили Тротинетката Куката и Чеченеца му подават различни команди, а момчето носи подхвърлени му предмети.

Обвиненията срещу тримата са за хулиганство и действия, грубо нарушаващи на обществения ред, които се отличават с изключителен цинизъм.  Наказанието което е предвидено в закона за подобен вид престъпление е до 5 години затвор.

В процеса има и четвърти обвиняем Стоян Карапанов, който според прокуратурата е човекът, който е убедил Денислав да се включи във видеото. Куката, Чеченеца и Тротинетката прекараха в ареста близо 2 месеца, като още от задържането си,  тримата твърдяха,  че момчето  сам е искал да участва във видеото за да стане известен и дори се е молил за това.