Софийският районен съд реши - пусна от ареста актьора Христо Шопов с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

До ареста му се стигна след като в нощта на четвъртък срещу петък 36-годишна жена подаде сигнал на телефон 112 с твърдението, че е бита и заплашвана с пистолет от актьора.

Съдът прие, че има данни Шопов да блъснал Патриша Тийвс към ограда на къща с думите: „Ще те убия“. Но няма опасност той да се укрие, ако излезе на свобода, а рискът да извърши престъпление е занижен. Съдът констатира още, че репликата е изречена в хода на конфликта.

На 23 февруари около 00:20 ч. в кв. „Малинова долина“ в столицата обвиняемият заплашил с убийство Патриша Тийвс, държейки в ръката си пистолет и казал: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“, съобщават от прокуратурата. Съдът обаче прецени, че няма доказателства по обвинението за заплахата с пистолет.

Източници на GlasNews.bg казаха, че в показанията си Патриша Тийвс е заявила пред полицаите следното: "Май носеше пистолет". Освен това, когато полицаите са пристигнали на мястото на инцидента, са видяли, че звездата на българското кино държи фенер, а не огнестрелно оръжие.

Решението на съда може да бъде оспорено от прокуратурата пред Софийския градски съд.

Задържаха актьора Христо Шопов!

Разказ на жената, която твърди, че е заплашена от Христо Шопов

Христо Шопов ще прекара 72 часа в ареста, повдигнаха му обвинение

Съдът решава дали да пусне на свобода Христо Шопов