Постоянно пребиваващ у нас руснак на име Иван Демерджиев и негов приятел българин отнесоха глоби по Указа за борба с дребното хулиганство за обдни крясъци по адрес на полицаи в центъра на Пловдив. 

На 14 януари около 19,30 ч. екип униформени се отзовали на сигнал за междусъседски конфликт на бул. "Княгиня Мария Луиза". При пристигането им били посрещнати от трима души, които им посочили апартамента, в който се намирали 42-годишният Демерджиев и другарят му. Щом влезли в жилището, служителите на реда установили, че мъжете са във видимо нетрезво състояние.

Опасен за себе си: Съдът не пожали Георги, убил жестоко майка си


"Виж се какъв си ти", викал руснакът, а другият мъж крещял, че полицаите нищо не могат да направят. Думите били придружени с обиди и псувни. Поведението на двамата нарушило обществения ред и те се сдобили с актове по Указа.

Пред съда Иван Демерджиев и приятелят му по чашка признали посоченото и заявили, че съжаляват, пише "24 часа". Според магистратите най-справедливото наказание са глоби от по 200 лв., което е малко над минималния размер. И двамата са посочили, че работят, но плащат издръжка на децата си.