Апелативен съд - София прие за неоснователна жалбата на Георги Семерджиев, с която иска изменение на мярката му от "задържане под стража" в "домашен арест" с проследяващо устройство.

Въззивният състав - Калин Калпакчиев, Величка Цанова и Весислава Иванова потвърдиха определението на СГС като правилно и законосъобразно. Миналата седмица Семерджиев пусна молба да не присъства в залата, това беше одобрено от магистратите, предаде репортер на GlasNews.bg.

Демерджиев разкри как Семерджиев е успял да избяга от полицаите

Защитата на Семерджиев настояваше мярката му да бъде изменена в по-лека, тъй като няма опасност да влияе на разследването, защото то вече е във фаза на предявяване на материалите. Освен това била намаляла и опасността да се укрие или да извърши престъпление. Съдът обаче при тези доводи за неоснователни, тъй като Семерджиев е обвинен за тежки умишлени престъпления и срокът за задържане е 8 месеца, а той е в ареста само от три месеца и половина.

Освен това според магистратите, съществува реална опасност от извършване на престъпление и укриване, защото наскоро е бил осъден по друг случай и се наблюдава повторяемост на престъпленията, няма валиден документ за самоличност и живее на адрес, който не е посочил административно пред властите.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

Адвокатът на Семерджиев нагло: Едното убито момиче е било на пътя