Окръжен съд – Враца днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвинените за убийството на свой роднина в белослатинското село Търнак, съобщиха от пресцентъра на съда.

Престъплението е извършено вечерта на 6 септември, когато между тримата мъже възниква скандал, прераснал в сбиване. Ш.А. е брат на М.А., а Ф.М. – негов племенник. При побоя 47-годишният мъж е пострадал тежко, откаран е във филиала по спешна медицина в Бяла Слатина, но медиците само установяват смъртта му. 

Двама пребиха до смърт мъж в Търнак


Двамата мъже са задържани и Окръжна прокуратура-Враца им повдигна обвинение за умишлено причиняване смъртта на техния роднина чрез нанасяне на удари по главата му. Престъплението е извършено в съучастие и за него се предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Днес съдът реши, че от събраните доказатества към момента съществува обосновано предположение, че те са извършителите на тежкото престъпление. Съществува и опасност обвиняемите да извършат престъпление, ако са на свобода, пише още в мотивите на съда, с които се постановява вземането на най-тежката мярка за неотклонение към двамата роднини на убития.

Определението на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд – София.