Пловдивчаните Ангел Гунчев/42/ и Георги Тодоров /49/ , арестувани при разкриването на модерна нарколаборатория в Северна промишлена зона зад института по Рибарство и аквакултури, остават в ареста. Това реши преди минути съда в Пловдив. 

Още преди да започне заседанието съдията по делото Момчил Найденов реши до делото да не се допускат журналисти, като се мотивира, че в момента тече досъдебно производство.

Припомняме, че от държавното обвинение съобщиха, че двамата в съучастие без надлежно разрешително, са отглеждали 852 броя  растения  марихуана, както  и са произвели и държали с цел разпространение близо 2 кг  марихуана  Дейността е извършвана в специално оборудвани стопански постройки в района на бивша басейнова база, пише TrafficNews.bg.

Повдигнаха обвинение на двамата, въртели нарколаборатория в Пловдив

Полицаите се натъкнали на лабораторията след като неделя сутринта е избухнал пожар в постройка, който е бил забелязан от охраната на обекта. Веднага е бил уведомен собственикът  Гунчев, но той  заявил, че ще загаси пожара сам и не е нужно да бъде викана пожарна. Малко след това обаче огънят се е разпространил в съседно хале и са били повикани огнеборци. Пристигналият екип видял, че има инсталация за производство на марихуана и незабавно била викната полиция.

След като пристигнали, криминалистите се натъкнали на свръх оборудвана лаборатория, обособена със специални лампи и термометри  за отглеждане на растенията.  В една от сградите било намерено  голямо количество суха листна маса, която е била продукция.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд.

Откритата нарколаборатория в Пловдив - свръх оборудвана, собственост на бизнес фамилия