Всички арести след акцията в президенството са незаконни. Това реши Софийският административен съд, който потвърди решението на Софийския районен съд от ноември миналата година.

Сред тях е арестът на съветника на президента по сигурността и отбраната Илия Милушев е незаконен. Според магистратите, при задържането му от прокуратурата не са представили информация какво престъпление е извършил Милушев. Нямало е данни и какво престъпление се предполага, че може да извърши, ако остане в кабинета си.

В края на март тази година след друго съдебно решение, Милушев получи обратно допуска си до класифицирана информация. Прокуратурата тогава твърдеше, че като съветник по сигурността той е подбудил бивш разузнавач да му предаде секретни документи, хвърлящи съмнения върху управленските качества на шефа на Държавната агенция "Разузнаване", предаде Нова тв. 

Папката, според държавното обвинение, трябвало да се предаде на държавния глава Румен Радев.

Решението на административния съд не е прецедент, след като със същите мотиви в края на февруари съдът реши, че незаконно е бил задържан за 24 часа, отново по Закона за МВР, и секретарят по правни въпроси на държавния глава Пламен Узунов.