Предадоха на съд шофьор от градския транспорт за причиняване на смъртта на кондукторка. Инцидентът е станал при слизането на жената от автобуса.

 Мъжът е обвинен за това, че на 16 септември 2020 г. е нарушил правилата за движение вследствие на което, по непредпазливост, е причинил смъртта на 78-годишната жена.

След приключване на работната смяна, към 18,40 ч.,  шофьорът се насочил към гаража на фирмата, за която работел. Преди да влезе в него, автобусът стигнал до зона с поставен знак, който указвал, че престоят и паркирането на мястото са забранени. Въпреки това, мъжът спрял, за да слязат 78-годишната кондукторка и един пътник. 

Пътникът слязъл пръв от предната врата, а след него била кондукторката. Когато жената се намирала на последното стъпало, водачът потеглил и предприел завой.

В това време тя загубила равновесие и паднала по гръб на пътното платно, при което била прегазена от задната гума на автобуса. Вследствие на тежките наранявания жената починала. 

На водачът са били извършени тестовете за алкохол и наркотици, които били отрицателни.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, е лишаване от свобода от две до шест години, както и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.   

Снимката е илюстративна