Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, си направи отвод от разглеждането му, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Предстои на случаен принцип да бъде избран нов съдия-докладчик.

Мотивите са, че като съдия в Софийски районен съд (към момента съдията е командирован оттам в Софийски градски съд) той е бил в колегиални отношения с подсъдимия, както и че е налице познанство в личен план. 

Припомняме, че преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Сулев. Той е обвинен, че за времето от 30.05.2023 г. до 01.06.2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на П. П. и К. Х.

При изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, бившият ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова посочи, че колегата ѝ Константин Сулев, който е работил по делото срещу Петьо Петров и го е обявил за издирване, в момента е обвиняем.